Glutenfri chokladtårta och glutenfri gräddtårta med jordgubbar

Baka glutenfri tårta

Alla typer av firande blir festligare med en riktigt god tårta – och allra helst med en glutenfri tårtbotten bakad på glutenfritt mjöl. Med våra olika bakmixer kan du enkelt bjuda på chokladtårta, gräddtårta eller en prinsesstårta – helt fria från gluten! Oavsett om du letar efter inspiration eller recept på enkla tårtor, fina tårtor eller en födelsedagstårta – så har du kommit rätt!

Farmor och barn äter jordgubbstårta i trädgården

Glutenfri tårta - här är våra bästa tips!

För även om du själv inte är glutenallergiker så kanske någon av dina gäster är det? Just därför kan det vara bra att ta för vana att baka glutenfria godsaker. Det viktigaste är ju att alla dina gäster faktiskt kan smaka om du bakar en hemgjord tårta till många. Men att baka tårta glutenfritt är enklare än vad du tror. Använd dig av en glutenfri mjölmix, till exempel Fin Mix, när du vill baka en gluten- och laktosfri tårta.

Så gör du för en perfekt tårtbotten

Om du vill få till en hög, jämn och fin tårtbotten kan det vara lämpligt att använda sig av en springform. Kom ihåg att det är viktigt att vispa ägg och socker länge för att tårtbotten ska bli hög och luftig. Glöm inte att använda ett glutenfritt ströbröd till exempel Semper Pofiber, ett potatis-fiber som kan användas på många sätt, bland annat för att ”bröa” din form.

När tårtbotten är färdiggräddad är det viktigt att du låter den svalna innan du delar den. Vill du ha en extra hög tårta? Gör två bottnar och montera på varandra!

Våra mixer

Att baka glutenfritt ska vara både lätt och roligt. Testa våra smidiga mixar!

Nyfiken på vårt bästa trick för delade tårtbottnar? Se denna video:

Se hur du lyckas med en yummy chokladtårta eller en somrig tårta med vaniljkräm, grädde och jordgubbar här: