Glutenfri chokladtårta och glutenfri gräddtårta med jordgubbar

Baka glutenfri tårta

Alla typer av firanden blir festligare med en riktigt god tårta. Med våra olika bakmixer kan du enkelt bjuda på chokladtårta, gräddtårta eller prinsesstårta – helt fria från gluten! Oavsett om du letar efter inspiration eller recept så har du kommit rätt! Upptäck våra enkla och fina tårtor – perfekta för födelsedagsfirandet (eller för att göra vardagen lite härligare).

Farmor och barn äter jordgubbstårta i trädgården
Kanske äter du glutenfritt själv, eller ska ha gäster som gör det. Att baka tårta utan gluten är enkelt!

Fem tips för den perfekta tårtan

  1. Vispa, vispa, vispa! Kom ihåg att det är viktigt att vispa ägg och socker länge för att tårtbotten ska bli hög och luftig.
  2. Om du vill få till en hög, jämn och fin tårtbotten kan det vara lämpligt att använda sig av en springform. Gör gärna flera bottnar och montera ihop till en hög tårta.
  3. Semper Pofiber är ett glutenfritt ströbröd gjort på ett potatis-fiber som kan användas på många sätt, bland annat för att ”bröa” din form. Det går också bra att lägga till fibern i smeten men kom ihåg att kompensera med lite vätska. Lättast genom att sätta till så mycket (t ex vatten eller mjölk) att det precis sugs upp av pofibern. Prova med 0,5 dl pofiber till att börja med.
  4. Tårtbotten/sockerkaka gräddas bäst långsamt, dvs på relativt låg temperatur under lång tid. Stickprovet fungerar förstås också på glutenfria tårtbottnar. Testa mot sluten av gräddningen. Prova med en sticka eller grillpinne i mitten. Om den blir smetig är kakan inte färdiggräddad. Om du vill göra en något ogräddad kladdig kaka är det lättast mäta med termometer när det närmar sig att ta ut kakan. Den är något gräddad men fortfarande kladdig om den är 72-75 grader i mitten.
  5. När tårtbotten är färdiggräddad är det viktigt att du låter den svalna innan du delar den.

Mixar från Semper

Att baka glutenfritt ska vara både lätt och roligt. Testa dessa smidiga mixar!

Inspireras av härliga tårtor

En tårta kan komma i många former. Varför inte prova vår klassiska prinsesstårta eller den nytänkande chokladbollsrulltårtan?