Glutenfri bakning med Semper Oat & Quinoa Bread Mix

Baka glutenfritt bröd

Det är kul att baka bröd! Och med Sempers mjölmixer är det också enkelt att baka glutenfritt bröd. Bröd utan vetemjöl kanske låter märkligt – men faktum är att glutenfri bakning med Sempers bakmixer är både enkelt och gott. Ett nybakat bröd, fritt från gluten kan förgylla vilken dag som helst. 

Här hittar du inspiration och enkla tips som hjälper dig att lyckas med din glutenfria bakning. 

Mät gärna!

En sak du ska tänka på är att vara noggrann när du mäter upp dina ingredienser. Använd gärna en hushållsvåg för att mäta upp mjölet eftersom glutenfritt mjöl lättare packar ihop sig.

Bearbeta degen ordentligt

För bästa resultat – bearbeta degen med elvisp med degkrokar eller hushållsassistent i minst 5-10 minuter. En ordentligt bearbetad deg gör degen mer lätthanterlig och ger ett bättre slutresultat!

Lös deg ger saftiga bröd

Tänk på att en glutenfri deg inte känns lika fjädrande som en deg med gluten. Men det är den lösa degen som gör att brödet blir saftigt. Använd därför inte mer mjölmix än nödvändigt. Enklast är att baka formbröd. Testa exempelvis vårt goda klassiska formbröd eller varför inte vårt spännande bönbröd.

Använder du händerna, blöt dem med vatten så att du enklare kan hantera och forma degen. Precis som våra goda frallor. Vill du göra det ännu enklare så kan du klicka ut degen eller baka i muffinsformar penslade med lite olja.

Pofiber ger bättre deg och saftigare bröd

Tillsätt gärna 2-3 matskedar Semper Pofiber för en fastare och mer lätthanterlig deg. Eftersom Pofiber har en hög vattenbindningsförmåga gör den så att brödet dessutom håller sig saftigt längre. Ett extra plus är att Pofiber bidrar med nyttiga kostfibrer. Inte konstigt att Pofiber är ett älskat bakhjälpmedel!

Frys gärna in!

Glutenfritt bröd är absolut godast när det är nybakat. Om du bakar mer än du hinner äta är det bra att frysa in brödet direkt. Tänk bara på att låta brödet svalna och att skiva brödet innan du fryser in det.

Glutenfri brödinspiration

Så – varför inte baka ett gott glutenfritt bröd redan i dag? Eller kanske glutenfria frallor till helgen? Kanske är du sugen på att baka enkelt glutenfritt matbröd eller nyttigt bröd? Eller ett glutenfritt knäckebröd? Det är bara din fantasi som sätter gränserna. Ta hjälp av våra beprövade och lätta bakrecept för garanterat bra resultat.

Här visar vår bagare Jonas hur du lyckas med ett saftigt bröd! 

Eller kanske är du sugen på ett frasigt, fröigt knäckebröd som är otroligt lättbakat?

Till din bakning

Se till att ha alla ingredienser hemma för att kunna unna dig nybakt bröd! 

Våra mest populära recept

Testa att baka dessa omtyckta glutenfria bröd: