Pappa och son bakar glutenfritt bröd

Baka med glutenfria mixar

Att baka glutenfritt med Sempers olika mjölmixer – en sorts glutenfritt mjöl – gör bakningen enklare, smidigare och roligare. Vi har ett brett sortiment av hög kvalitet och noggrant provbakade mjöl- och bakmixer som hjälper dig att baka snabbt, glutenfritt och framförallt väldigt gott.

Glutenfri bakning med Semper Mixer

Väg dina ingredienser för bästa resultat

Mix: 1 dl väger ca 55 gr

Mix Fiber: 1 dl väger ca 55 gr

Fin Mix: 1 dl väger ca 60 gr

Grov Mix: 1 dl väger ca 55 gr

Dela gärna dina recept med #semperGF så kan vi tillsammans sprida glutenfri mat- och bakglädje! 

Vilken glutenfri mjölmix ska jag använda?

Ljus mjölmix: Mix och Fin Mix

En finare ljus mjölmix passar utmärkt till söta bakverk, våfflor och vitt bröd. Semper Mix är en riktig klassiker, som gör det enkelt och gott att baka glutenfritt. Kanske är det just världens godaste kladdkaka som du kan baka med mix, testa själv. Vill du baka laktosfritt och utan tillsatt vetestärkelse - välj Fin Mix. Varför inte testa att baka vår omtyckta tårta eller sega chocolate chip cookies?

Grov mjölmix: Mix med Fiber och Grov Mix

Våra grova mjölmixer innehåller extra fibrer och passar därför utmärkt till att baka fiberrikt bröd, paj och pizza. Mix med Fiber är perfekt för att baka vårt omtyckta recept på pajdeg och saftiga frallor. Grov Mix för dig som förutom glutenfritt även vill baka laktosfritt och utan tillsatt vetestärkelse. Har du testat vår goda pizza?

Servering av nybakat och glutenfritt brld

Älskade Pofiber för bättre bakning

Pofiber har positiva egenskaper för praktiskt taget all bakning och matlagning. Genom att den effektivt binder stora mängder vätska blir maten och brödet både godare och saftigare. Då Pofiber är finfördelat och neutralt i smak, lukt och färg kan det även användas i vitt bröd och kaffebröd. Pofiber fungerar dessutom utmärkt som ersättning för ströbröd för kakformar, vid panering eller i köttbullar. Ett exra plus är att Pofiber också bidrar med nyttiga kostfibrer! Kolla bara in det här stora, ljusa, glutenfria brödet!