Glutenfritt adventsfika

Glutenfritt julbak

Dags för julbak? Man behöver inte vara glutenintolerant för att tycka att det är godast med glutenfritt. Baka glutenfritt till jul med vårt recept på glutenfria lussekatter (saftigare än vanliga lussebullar om du frågor oss!), klassikern vörtbröd eller vad sägs om glutenfria snittar att bjuda på till glöggminglet?

Familj bakar glutenfritt bröd med Semper mix

Inspiration till årets julbak

Att baka glutenfritt ska vara enkelt och något som hela familjen kan vara med på. Därför har vi tagit fram några enkla recept som du lätt kan baka med dina barn, för dig som är nybörjare på glutenfri bakning eller om du helt enkelt vid bjuda på gott och glutenfritt julfika.

Passa på att baka sånt som är kul att dekorera! Som till exempel vårt glutenfria pepparkakshus (mall att skriva ut finns!) eller barnens bästa glutenfria pepparkakor.

Gör gärna pepparkaksdegen dagen innan du ska baka, så hinner degen vila i kylskåpet över natten!
Glutenfria pepparkakor med glasyr
Glutenfritt pepparkakshus med glasyr

Populära & glutenfria julrecept

Bland recepten hittar du flera julrecept som klassiska saffransbullar, läckra cake pops med pepparkakssmak och även lite matigare recept som saffransscones och julsnittar. Upptäck nya receptfavoriter och bjud på gott och glutenfritt julbak som alla kan njuta av.

Ingen jul utan pepparkakor

Recepten för dig som gillar pepparkakor lika mycket som vi gör!

Glutenfritt julbak med saffran

Gör dina egna glutenfria lussebullar eller vad sägs om saftiga saffransscones?

Matiga & glutenfria julrecept

Bland recepten hittar du också lite matigare alternativ som recept på glutenfritt vörtbröd eller glutenfria julsnittar.

Lyckas med glutenfri bakning & matlagning

För dig som vill lära dig mer om glutenfri bakning eller vässa dina kunskaper inför glutenfri matlagning, spana in våra tips bästa tips till glutenfria köket: