Glutenfri pizza med basilika

Baka glutenfri pizza

Att baka hemmagjord pizza är både roligt och enkelt, även när den är glutenfri. Med en god glutenfri pizzabotten får du en bra bas att toppa med dina favoriter. Dessutom smakar det lika gott som en vanlig pizza.

Så får du en krispig pizzabotten

Eftersom en glutenfri pizzadeg har en något lösare konsistens kan det vara bra att breda ut pizzadegen med blöta händer eller slickepott direkt på ett bakplåtspapper. Ett bra tips är att låta plåten bli varm i ugnen innan du lyfter över pizzan och bakplåtspappret. På så vis får du till den där tunna, krispiga pizzabotten som dessutom inte fastnar.

Kanske är det dags att prova något av våra glutenfria pizzarecept redan ikväll? Lycka till med din hemgjorda pizza!

Psst!

Har du inte tid att göra en egen pizzadeg? Köp våra färdiga och glutenfria pizzabottnar:

Glutenfri pizza med mozarella, oliver, ruccola och tomater

Glutenfria recept

Kika gärna in våra glutenfria recept! Ett tips är att prova på vårt recept på glutenfri italiensk pizza – du kommer inte ångra dig.

Till recepten