Barn & nutrition

Här hittar du uppdaterad information, tips och råd, samt forskning inom barnhälsa och barnnutrition.

Header Baby - blue eyes on shoulder

Artikel

BabySemp – den enda modersmjölks-ersättningen med mjölkfett och MFGM

Semper stödjer WHO-koden. Om amningen fungerar är bröstmjölk den bästa maten för spädbarnet och därför blir ammade barn den naturliga förebilden när modersmjölksersättning* utvecklas. Bröstmjölken är unik och anpassad efter spädbarnets behov. De grundläggande näringsämnena i bröstmjölk är kolhydrater (laktos), mjölkfett, oligosackarider och protein. Genom att försöka efterlikna bröstmjölkens innehåll kan vi ge alla barn möjlighet att växa och utvecklas i linje med helammade barn.

Header Baby - baby sleeping

Artikel

Det viktiga mjölkfettet & MFGM

Det finns stora likheter mellan fettets sammansättning i bröstmjölk och komjölk. Fett består framför allt av triglycerider, som i sin tur är uppbyggda av olika fettsyror. Fettet i bröstmjölk är en väl avvägd blandning av mättade, enkelomättade och fleromättade fettsyror. Förutom triglycerider består fettet i bröstmjölken av fosfolipider och kolesterol. Från mjölkfettet får vi också betapalmitat som kan minska risken för förstoppning.

Bebis buren av mamma

Artikel

Att ge mat med nappflaska

Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar helamning de första 6 månaderna, och Semper stödjer dessa rekommendationer. Det kan finnas flera anledningar till att man behöver eller vill komplettera, eller ersätta, amningen med modersmjölksersättning. Både bröstmjölk och modersmjölksersättning ger barnet vad det behöver näringsmässigt för optimal tillväxt och utveckling, med undantag för D-vitamin, och är anpassade till vad barnets kropp kan ta hand om och omsätta. Oavsett om barnet får bröstmjölk eller modersmjölksersättning rekommenderas ett tillskott av D-vitamindroppar från 1 veckas ålder. Sempers modersmjölksersättningar är utvecklade med den naturliga bröstmjölken som förebild och i samråd med barnläkare. Allt med det lilla barnets behov i fokus.