Baby on shoulder

Nytt om BabySemp

Under hösten 2022 kommer samtliga produkter i BabySemp-sortimentet att få ett nytt utseende. Förändringen görs i samband med att vi byter namn och justerar åldersrekommendationen på några av våra produkter. Förändringarna omfattar både pulver och drickfärdiga produkter.

 

BabySemp 1, 2, 3 och 4
New names

Nyheter för att bättre spegla det unika innehållet

I samband med att alla förpackningar får ny design, byter BabySemp Lemolac namn till BabySemp SensiSoft Lemolac. Detta för att förtydliga att den är extra mild för magen. Innehållet är dock helt oförändrat. Med sitt låga pH hjälper BabySemp SensiSoft Lemolac till att denaturera/mjuka upp proteiner redan vid tillredningen, vilket underlättar matsmältningen hos barn med lättare magbesvär och magknip. För barn med lite större problem med magen, är det fortsatt BabySemp SensiPro+ som gäller. SensiPro har fått ett plus (+) med i namnet. Detta för att tydliggöra att den är berikad med mjölksyrabakterien L. reuteri Protectis, samma probiotika som i Semper Magdroppar. Även BabySemp 1 SensiPro+ har ett lågt pH-värde som underlättar matsmältningen och berikningen med L.reuteri Protectis kan lindra vid kolik och förstoppning. 200 ml SensiPro+ innehåller 5 magdroppar.

BabySemp 3 får ny design

BabySemp 3 & 4 - mjölkdrycker med uppdaterat innehåll

Nya BabySemp 3 blir en mjölkdryck och rekommenderas från 12 månader. Det nya receptet med högre innehåll av kalcium samt lägre energi- och proteinnivå, gör att BabySemp 3 går från att vara en tillskottsnäring till en mjölkdryck. Även BabySemp 4 uppdateras och får ett högre innehåll av kalcium och jod anpassat för de lite större barnen. Åldersrekommendationen för BabySemp 4 flyttas fram till 18 månaders ålder.

OBS! I nya BabySemp 3 från 12 månader bifogas ingen skopa. Vid tillredning av mjölkdryck används ett vanligt matskedsmått. Följ tillredningsanvisningen på förpackningen.

 

BS 3 och 4

Vad menas med mjölkdryck?

BabySemp 3 och 4 mjölkdryck är speciellt utvecklade för att passa näringsbehovet hos barn från 1 års ålder. Mjölkdrycken är ett bra alternativ till vanlig mjölk eftersom den innehåller 63 % mindre protein och 41 % mindre salt än vanlig mjölk. Mjölkdryck för småbarn är dessutom berikad med extra järn, kalcium och vitamin D, samt 4 mg omega-3 (DHA) per 100 ml blandning.

BabySemp 2

BabySemp 2 - från 6 månader till 12 månader eller längre

Nu när BabySemp 3, från 9 månader utgår rekommenderas istället tillskottsnäring BabySemp 2, från 6 månader. Vid cirka 6 månader är det dags att börja vänja barnet att äta vanlig mat och om barnet inte ammans kan tillskottsnäringen användas som komplement till barnets övriga mat. BabySemp 2, är en tillskottsnäring anpassad för att möta näringsbehovet hos barn från 6 månader och innehåller framförallt mer järn jämfört med BabySemp 1.

Smart förpackning för enklare användning och återvinning 

BabySemp förpackningen är lätt att öppna, försluta och återvinna. Med två innerpåsar håller sig innehållet alltid färskt och svinnet minskar. I BabySemp 1 & 2 finns det även en mer hygienisk förvaring av skopan i locket och en påminnelse om att använda strukna mått vid tillredning av BabySemp. Det är väldigt viktigt att använda rätt mängd pulver, så att barnet får i sig rätt sammansättning av alla värdefulla näringsämnen. För mycket pulver kan vara en bidragande orsak till trög mage medan för lite pulver på sikt kan leda till ett för lågt intag av energi och näring. 

I BabySemp 1 hittar du en röd skopa och i BabySemp 2 hittar du en blå skopa.

Paketet öppnas längs perforeringen vid sidan på förpackningen och på så sätt skapas ett återförslutningsbart lock.

Open pack BabySemp
Struket mått - BabySemp

*Ibland används även ordet bröstmjölksersättning, vilket är samma sak som modersmjölksersättning.