Receptfilm - Mini-pirog med rotfrukt
Mini-piroger fyllda med goda rotfrukter! Snabbt recept som funkar till hela familjen.
Ingredienser till 12 st
- 2 burkar Semper Majs & sötpotatispuré
- 1/4 röd paprika, finhackad
- 1 dl grovt riven broccoli
- 1 rulle färdigköpt pizzadeg
- 1 ägg, uppvispat till pensling
Till servering:
1 msk majs
1-2 msk gräddfil
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Hacka paprikan fint och riv broccolin grovt på ett rivjärn.
- Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Dela degen på längden så att du får 3 st lika breda längder.
- Dela sedan på tvären, först på mitten, sedan varje del på mitten igen.
- Klicka ut ca 1 msk puré på varje kvadrat. Vik degen över fyllningen från kant till kant så att det blir små trekanter, försegla kanterna genom att trojka ihop dem ordentligt.
- Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Servera pirogen med majs och gräddfil.