Old to New BabySemp 3

Q&A uppdaterat sortiment av BabySemp

Under hösten/vintern 2022 kommer samtliga produkter i BabySemp-sortimentet att få ett nytt utseende. I samband med detta byter vi också namn och justerar åldersrekommendationen på några av våra produkter. 

När ändrar ni design på BabySemp? 
Designförändringen kommer att ske löpande under en period på 4-5 månader från oktober till januari. 

Det är nytt utseende på produkterna, har receptet också förändrats?
För alla BabySemp 1 och 2, oavsett variant, är det ingen skillnad i recept. Receptet har ändrats på BabySemp 3 och BabySemp 4. Det nya receptet för BabySemp 3 med högre innehåll av kalcium samt lägre energi- och proteinnivå, gör att BabySemp 3 går från att vara en tillskottsnäring till en mjölkdryck från 12 mån. Även BabySemp 4 uppdateras och får ett högre innehåll av kalcium och jod anpassat för de lite större barnen. Åldersrekommendationen för BabySemp 4 flyttas fram till 18 månaders ålder.

Är doseringen densamma i nya BabySemp? 
Doseringen är densamma i alla BabySemp 1 & 2, oavsett variant. BabySemp 3 är nu en mjölkdryck så den innehåller inte längre en skopa. Använd istället ett matskedsmått, 15 ml (ungefär 8g) när du doserar pulvret och följ tillredningsanvisningen på förpackningen.  

 

Frågor om BabySemp SensiPro/SensiPro+ och Babysemp Lemolac/SensiSoft Lemolac

Är BabySemp Lemolac och BabySemp SensiSoft Lemolac samma produkt? 
Ja, BabySemp SensiSoft Lemolac är samma produkt som BabySemp Lemolac. Vi har bytt utseende på produkten och ändrat namnet men receptet är detsamma

Är BabySemp SensiPro+ samma produkt som BabySemp SensiPro?
Ja, BabySemp SensiPro+ är samma produkt som BabySemp SensiPro. Vi har lagt till ett ”+” när vi ändrade utseendet på förpackningen, men receptet är samma som tidigare. Plusset är för att tydliggöra att den är berikad med mjölksyrabakterien L. reuteri Protectis, samma probiotika som i Semper Magdroppar.

 

Frågor om BabySemp 3 och 4 

BabySemp 3 och BabySemp 4 har fått nya åldersrekommendationer, varför?
Vi önskar göra det enklare för föräldrar och har därför nu bara 1 tillskottsnäring (BabySemp 2) istället för två (BabySemp 2 och 3). BabySemp 2 kan nu användas för barn från 6 månader upp till 12 månader eller längre. 
 

Jag har en BabySemp 3/BabySemp 4 med tidigare design och åldersrekommendation hemma, kan jag fortfarande använda den?
Ja, du kan fortfarande använda den BabySemp du har hemma precis som tidigare. 
 

Jag har en 10 månaders som använt BabySemp 3, kan jag fortsätta med det eller ska jag gå över till BabySemp 2? 
Vår rekommendation är att du ska följa den åldersmarkering som står på förpackningen. Om du hittar en BabySemp 3 i butik som är från 9 mån så kan du använda den. Om du endast kan hitta BabySemp 3 med ny design med åldersrekommendationen 12 mån så rekommenderar vi dig att istället använda BabySemp 2. 
 

Jag saknar skopa i BabySemp 3, var är den? 
I nya BabySemp 3 från 12 månader bifogas ingen skopa. Bra för miljön tycker vi! Vid tillredning av Semper mjölkdryck ska du använda ett vanligt matskedsmått, 15 ml. Följ tillredningsanvisningen på förpackningen.  
 

Vad är det för skillnad på gamla BabySemp 3 från 9 månader och BabySemp 3 från 12 månader?  
Nya BabySemp 3 från 12 månader är en mjölkdryck. Mjölkdrycken är ett bra alternativ till vanlig mjölk eftersom den innehåller 63 % mindre protein och 41 % mindre salt. Den är dessutom extra berikad med bland annat viktigt järn. Gamla BabySemp 3 var en tillskottsnäring från 9 månader. Vid cirka 6 månader är det dags att börja vänja barnet att äta vanlig mat och då kan tillskottsnäring användas som komplement till barnets övriga mat. BabySemp 2, som är en tillskottsnäring, kan användas från 6 månader till minst 12 månader. 

Det finns två produkter med samma åldersrekommendation (från 12 mån) BabySemp 3 och BabySemp 4, vad är skillnaden mellan 3:an och 4:an?  
Just nu är det ingen skillnad på produkterna. Men under hösten kommer alla BabySemp få nytt utseende och BabySemp 4 kommer att byta åldersrekommendation till 18 månader. 

Vad är skillnaden mellan den gamla och nya BabySemp 4?
Ålderrekommendationen har ändrats från 12 mån till 18 mån. Den nya BabySemp 4 från 18 månader innehåller lite mer jod och kalcium anpassat för de lite större barnen.

Jag har en 14 mån som använder BabySemp 4. Vilken produkt ska vi nu använda? 
Vår rekommendation är att du ska följa den åldersmarkering som står på förpackningen. Om du hittar en BabySemp 4 i butik som är från 12 mån så kan du använda den. Om du endast kan hitta BabySemp 4 med ny design med åldersrekommendationen 18 mån så rekommenderar vi dig att istället använda BabySemp 3. 

Baby on shoulder

Har du en fråga?

Vid frågor eller funderingar tipsar vi om att läsa våra frågor och svar om BabySemp. För övriga frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta konsumentkontakt.