En bebis som skrattar.

Experter tillsammans

Du som förälder är expert på ditt barn. Du vet att en viss min betyder att din bebis är hungrig och att ett specifikt gny innebär att tröttheten knackar på. Du är mästare på bus, mys och lek. Du är den ditt barn litar på, ser upp till och vill vara nära.

Och medan du är allt det så finns vi här. Vi kan allt om barnmat, bland annat om mjölkfett, fosfolipider och glykoproteiner, för att du ska kunna fokusera på allt det där andra.

Du som förälder och vi på Semper är experter tillsammans, för ditt barns skull.

Kosten tidigt i livet har stor betydelse för hälsan senare i livet.
En bebis och ett paket BabySemp 3
En bebis och ett paket BabySemp 3
En bebis och ett paket BabySemp 3

Rekommendationen är att helamma barn upp till 6 månaders ålder och sedan introducera smakportioner under fortsatt amning. För en del fungerar amningen på en gång medan det för andra kan ta lite längre tid.

Det kan finnas flera anledningar till att man behöver eller vill ge modersmjölksersättning. Oavsett om barnet ammas eller inte, är matningen en fin stund för nära samvaro. Modersmjölksersättning kan ges som komplement till bröstmjölk, eller istället för bröstmjölk, under det första halvåret.

Catharina Tennefors - Semper Barnmat

Därför vilar Sempers produkter på svensk forskning

Svensk forskning kring spädbarnsnutrition är världsledande. Därför tycker vi på Semper att det är viktigt att samarbeta med svenska forskare.

– Kosten tidigt i livet har stor betydelse för hälsan senare i livet. Vi jobbar med att ständigt utveckla våra livsmedel utifrån de senaste forskningsresultaten. Därför är det viktigt för oss att både följa aktuell forskning på området och också vara med och driva nutritionsforskningen framåt genom olika kliniska studier, säger Catharina Tennefors, forsknings- och utvecklingsdirektör på Semper.

Upptäck BabySemp

För de allra minsta, och för små känsliga magar. Här kan du se hela vårt sortiment.

En pappa gosar med ett barn.

Fem tips för flaskmatning

Oavsett om ditt barn helammas eller får modersmjölksersättning/tillskottsnäring så kan det finnas tillfällen då matning med flaska behövs. Här är våra bästa tips:

  1. Sitt eller ligg i en bekväm ställning.
  2. Lägg barnets kropp tätt intill dig, gärna hud mot hud, men låt barnets huvud ligga högre. Om du har barnets huvud på din arm kan du använda en kudde under armen för att undvika stor belastning på arm och axel.
  3. Se till att matningen sker i en lugn och rogivande miljö.
  4. Låt barnet bestämma takten. Vissa barn äter långsamt, andra äter snabbare. Låt också barnet bestämma mängden. Ditt barn kommer tydligt att visa för dig genom att till exempel vända bort huvudet när det är dags att sluta. Uppmuntra aldrig barnet att äta upp och släng alltid rester ur flaskan.
  5. Ha tålamod och självförtroende. Att mata med nappflaska kan kännas bökigt i början men övning ger färdighet. Lita på dig själv – du vet vad som är bäst för ditt barn.

Få fler tips om flaskmatning.

Du som förälder och vi på Semper är experter tillsammans, för ditt barns skull.
Barn på mammas axel - Semper Nutrition
Baby eating.

Fettskolan

Att fett ger kroppen energi känner många till. Men fettet har många fler funktioner i kroppen. Det isolerar och skyddar inre organ och är viktigt för utvecklingen av hjärnan, nervsystemet och immunförsvaret, bara för att nämna några saker. Spännande, eller hur! Ta del av Sempers fettskola.

Fråga dietisten

Undrar du något om barn och mat? Våra barndietister har lång erfarenhet av nutrition för barn och har jobbat både inom barnhälso- och barnsjukvården. Skicka in din fråga och få ett personligt svar inom 24 timmar (helgfria vardagar).

BabySemp 2

För alla små magar

BabySemp SensiSoft Lemolac har ett lägre pH-värde än vanlig BabySemp. BabySemp SensiPro+ har förutom ett lägre pH-värde även berikning med mjölksyrabakterien L.reuteri Protectis®, samma bakterie som i Sempers magdroppar.