Framtidens goda matvanor

Vi hjälper dig!

Upptäck vår smakmetod, grönare barnmat med grönsaker och baljväxter, samt våra nya smakrika STEP-recept för dig som vill laga barnmaten själv.

Få ditt barn att älska grönsaker genom att prova rika smaker i början av deras matresa. För de minsta barnen finns en smart metod för smakintroduktion som kan göra ditt barn till en riktig grönsaksälskare!

Efter den första introduktionen och när ditt barn ska börja prova mer mat så hjälper vi dig med nya spännande recept, grönare måltider och tips att ta med på resan mot mer hållbara matvanor.

STEP-metoden, intervju med familj

Artikel

Forskningen bakom STEP

STEP är en metod som har tagits fram av Semper. Metoden är baserad på en studie som genomförts på Institutionen för klinisk vetenskap vid Umeå universitet. Syftet var att se hur man genom tidig och systematisk introduktion av grönsaker och frukt, följt av en nordisk kost rik på vegetabilier, fisk och spannmål, kan bidra till att lägga en god grund för hälsosamma matvanor hos små barn. Studien OTIS (Optimerad tilläggskoststudie) koncentrerade sig till lokala råvaror för att på längre sikt hitta en bättre kost även ur ett hållbarhetsperspektiv.