Därför vilar Sempers produkter på svensk forskning
Svensk forskning kring spädbarnsnutrition är världsledande. Därför tycker vi på Semper att det är viktigt att samarbeta med svenska forskare.
På Semper tar vi alltid det säkra före det osäkra
Eftersom vår mat riktar sig till de allra minsta är det extra viktigt att den har rätt näringsinnehåll så att din bebis växer och utvecklas som den ska. Under första levnadsåret ökar barnet sin vikt tre gånger och hjärnan utvecklas snabbt.
– Eftersom små barn äter mycket mat per kilo kroppsvikt är det dessutom viktigt att maten inte i onödan belastar den lilla kroppen och inte innehåller rester av bekämpningsmedel, tungmetaller eller mögelgifter. Detta är starkt reglerat i barnmatslagstiftningen som vi på Semper följer noggrant, säger Catharina Tennefors, tidigare forsknings- och utvecklingsdirektör på Semper.
Flera samarbeten med forskare
Ett sätt att garantera kvaliteten på våra livsmedel är att samarbeta med ledande svenska forskare inom nutritionsområdet.
– Vi jobbar med att ständigt utveckla våra livsmedel utifrån de senaste forskningsresultaten. Därför är det viktigt för oss att både följa aktuell forskning på området och också vara med och driva nutritionsforskningen framåt genom olika kliniska studier, säger Catharina Tennefors.
Så jobbar vi på Semper med forskning:
Genom att aktivt följa och vara en del av nutritionsforskningen, ser vi till att vår barnmat för de allra minsta håller högsta standard och tillgodoser barns behov.
Vi har också ett nära samarbete och informationsutbyte med forskare, barnläkare, barndietister och barnsjuksköterskor på olika universitet och sjukhus för att hålla oss uppdaterade och för att utveckla produkterna kontinuerligt.
Allt för att motsvara de enormt höga kraven på nutrition, smak, kvalitet och säkerhet för världens viktigaste konsumenter.