Skål med Sempers gröt och blåbär

Om oss

Vi på Semper finns till av en anledning: Vi tycker att alla har rätt till bra mat. Naturligt god mat utan konstiga tillsatser. Barn och vuxna med särskilda mat- och näringsbehov ska känna sig trygga med vad de äter.

Semper har funnits sedan 1939. Allt började med att Ninni Kronberg uppfann ett sätt att torka mjölk till pulver. Idag är det barnmat, glutenfritt och modersmjölksersättning som är våra primära områden – och det är god och näringsrik mat som är vår kärna. Våra produkter är utvecklade tillsammans med läkare, näringsexperter, forskare och finsmakare.

Ordet ”Semper” betyder alltid och vår filosofi är att alltid bli lite bättre. I närmare 80 år har vi strävat efter att göra riktig mat för barn och vuxna som har särskilda behov. Vi är stolta över vårt ursprung och vår historia, men vi lever inte på gamla meriter. Istället strävar vi alltid efter att utvecklas och förbättras. 

Semper är den ledande aktören i Norden inom kategorierna barnmat och glutenfritt. Vi omsätter ungefär 1,5 miljard SEK och är omkring 200 anställda i Norden. Exporten utgör cirka 25 procent av vår omsättning.

Vårt huvudkontor ligger i Sundbyberg och våra nordiska kontor finns i Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. I vår produktionsanläggning i Götene tillverkar vi gröt, välling, modersmjölksersättning samt glutenfria mixer. Dessutom har vi ett bageri i Falun där vi bakar allt glutenfritt knäckebröd.

Sedan 2006 ägs Semper av den internationella livsmedelskoncernen Hero. Hero grundades 1886 och är idag privatägt med huvudkontor i Lenzburg i Schweiz. Hero Group omsätter 1,3 miljarder CHF och totalt är vi ca 4 000 anställda i 16 länder.