Barn äter barnmat från Semper

Era favoriter – nu ännu grönare!

Våra mest populära rätter har nu blivit ännu godare och innehåller mer grönsaker!

Vi vet att många föräldrar vill att barnen ska äta mer grönsaker och vi vet att fördelarna är många. Därför har vi nu gjort våra bästsäljande måltider ännu grönare; de innehåller minst 50% grönsaker.

Minst 50% grönsaker i barnmatsburkar

Alla storsäljare inom måltider har fått uppdaterade recept med mer grönsaker och ingredienser från växtriket. Smakerna är mustiga och enligt vår egen lilla testpanel ännu godare än tidigare.

Mer varierade grönsaker

  • Vi har både ökat mängden grönsaker men också lagt till fler olika sorters grönsaker till varje rätt. 
  • Vi räknar med alla grönsaker och baljväxter, förutom potatis, i vår %-andel grönsaker.
  • På varje måltid står det exakt %-sats grönsaker i just den rätten.
Minst 50% grönsaker i Sempers måltider

Det ska vara lätt att äta grönt

De uppdaterade burkarna har märkts med symbolen "Minst 50% grönsaker". Så leta efter symbolen när du handlar, så har du tagit ett enkelt steg mot att öka ditt barns grönsaksintag. Lätt som en lasagneplätt! 

Sempers favoriter – nu både godare och grönare!

Grönare rätter för 1 åringen

Läs allt om våra näringsvärden och ingredienser på varje produkt:

 

Grönare rätter för 8-månaders

Läs allt om våra näringsvärden och ingredienser på varje produkt:

 

Grönare rätter för 6-månaders

Läs allt om våra näringsvärden och ingredienser på varje produkt:

 

I STEP-appen bockar man av för varje gång man testar en smak

Lär ditt barn att älska grönsaker tidigt!

STEP är en unik metod för smakintroduktion, med en tillhörande app, som kan göra ditt barn till grönsaksälskare på nolltid. Eller i alla fall på 24 dagar.

  • Under 24 dagar får barnet smaka på olika puréer av grönsaker, frukt och bär.
  • Smaklökarna tränas på syrliga, sura och bittra, men helt naturliga smaker.
  • Metoden ökar ditt barns chanser att lära sig tycka om frukt, bär och grönt genom hela livet.
  • Metoden är testad i en vetenskaplig forskningsstudie som genomförts vid Umeå Universitet.