Ingredienser till torskgryta
Från 1 år

Recept - Ekologisk torskgryta med ris 12 mån

Recensioner

(4 röster)

(4 röster)

Ska du göra din egen barnmat? Laga en ekologisk torskgryta med rotfrukter, paprika och majs. Denna fiskgryta lagar du snabbt ihop hemma med några få ingredienser. Servera grytan tillsammans med ekologiskt ris och njut av god hemlagad barnmat. Receptet passar barn från 12 månader.

  • Tillagningstid
    30 min
  • Portioner
    4-5
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Skala och skär potatis, morot, paprika och lök i stora bitar. Koka sedan allt under lock i de krossade tomaterna och så pass lite vatten att det precis täcker grönsakerna. Koka tills rotfrukterna är mjuka.

  2. Under tiden kokar du riset enligt anvisningar på förpackningen.

  3. Krydda grytan. Tärna och tillsätt torsken och citronjuice och låt sjuda i cirka 1 minut. Kör sedan grytan snabbt i en matberedare om det behövs, till lagom stora bitar och konsistens.

  4. Tillsätt olja och majsstärkelse/vetemjölk utblandat i ¼ dl vatten. Koka upp en gång till. Rör ner majskornen.

  5. Servera torsken tillsammans med riset vid en lagom temperatur.