Glutenfritt knäckebröd med ägg

Glad och glutenfri påsk!

Det finns väl egentligen inga regler för vad som ska serveras till påsklunch eller påskbuffén? Det viktiga är att det smakar gott och att familjen eller gästerna blir mätta och belåtna. Låt dig inspireras av glutenfria recept och få tips på god och glutenfri påskmat!

 

Ingen påsk utan ägg 🐣🥚

Det är inte bara påskägg fyllda med godis eller ägg i färggrann kulör som gör oss glada vid påsk. På påskbordet eller till påsklunchen välkomnas ofta ägg i alla dess former – i omeletten eller pocherat på en god brödskiva. Här kommer tre snabba tips på vad du kan tänka på när du lagar mat eller bakar med ägg.

Färgglada påskägg

3 tips: Ägg i matlagning & bakning
  • Ägg gör både bakningen saftigare och tillför protein till maträtten eller bakverket.
  • Ta fram äggen en stund innan det är dags att baka! Rumstempererat ägg ger bättre smak och ett luftigare resultat.
  • Storleken på ägget kan påverka bakresultatet och kan resultera i den allra finaste sockerkakan, men kan också vara boven till att kakan sjunker ihop. Ett tips är att använda ägg i storleken M/L. Undvik att baka eller laga mat med ägg från den största förpackningen. Standardstorleken på ägg är 63 gram, vilket är den mängd som de flesta recepten utgår från.

Glutenfritt smörrebröd med pocherat ägg

Prova ett enkelt och gott recept med ägg

Glutenfritt smörrebröd med färskost, avokado och ett perfekt pocherat ägg! Kan det bli godare?

Till receptet

Måla ägg är en mysig påskaktivitet som hela familjen kan uppskatta. Ta vara på äggkartongen och använd den till att förvara färgbehållare eller att blanda färg i – vips så har du en “påskig” färgpalett!

Glutenfri påsklunch

En läcker smörgåstårta går alltid hem oavsett tillfälle. Här kommer två varianter på glutenfri smörgåstårta till påsklunchen:

Glutenfria smårätter

Duka upp en glutenfri påskbuffé i modern variant med festliga smårätter:

Knäckebröd till snittarna

Tips! Gör en god röra och bjud på knäckesnittar med glutenfritt knäckebröd. Både Fröknäcke och Rosmarinknäcke med salt gör sig utmärkt till snittarna. Enkelt, gott och ser läckert ut på buffébordet.

Glutenfritt Fröknäcke med rödbetshummus
Glutenfria knäckesnittar med färskost & tomat

Sött till påskbuffén

Bjud på något sött till påskbuffén eller som avslut på påsklunchen. Bland recepten hittar du flera alternativ på glutenfria påskdesserter – allt från läcker cheesecake till små söta dessertsnittar:

Familj bakar glutenfritt bröd med Semper mix

7 baktips till det glutenfria köket 👨‍🍳

Ta del av bagare Jonas grymma baktips och vässa dina kunskaper inom glutenfri bakning!

Till tipsen