Uppdateringar och ny design för BabySemp

Upptäck vårt uppdaterade sortiment av BabySemp

Äntligen är BabySemp här i ny fin design! Under hösten/vintern 2022 kommer samtliga produkter i BabySemp-sortimentet att få ett nytt utseende. I samband med detta byter vi också namn och justerar åldersrekommendationen på några av våra produkter.

BabySemp 3 & 4 får nytt recept

Vi är mycket stolta över vårt recept som baseras på svensk forskning med en unik sammansättning av mjölkfett och viktiga näringsämnen. Du kan vara trygg med att alla BabySemp 1 och 2 har samma fina recept som förut. BabySemp 3 är nu en mjölkdryck för barn från 12 mån och har därför fått ett nytt recept. Babysemp 4 har fått ett justerat recept för att passa den nya åldersrekommendationen 18 mån.

BabySemp ny design

BabySemp Lemolac & SensiPro får nya namn

  • BabySemp Lemolac byter namn till BabySemp SensiSoft Lemolac för att produktnamnen ska spegla produktens funktion på ett bättre sätt. Innehållet är precis detsamma som förut.
     
  • BabySemp SensiPro byter namn till BabySemp SensiPro+. Plustecknet lägger vi till för att förtydliga att produkten innehåller mjölksyrebakterier. Även denna produkt har precis samma innehåll som förut.

BS 3 och 4

Ny åldersrekommendation för BabySemp 3 & 4

  • BabySemp 3 går från att vara en tillskottnäring till en mjölkdryck och är nu lämplig för barn från 12 mån ålder. För barn mellan 6-12 mån rekommenderar vi istället att använda BabySemp 2. Det följer inte med någon skopa i nya BabSemp 3, använd istället ett vanligt matskedsmått (15 ml).
     
  • BabySemp 4 är forfarande en mjölkdryck, men rekommenderas nu från 18 mån.


Obs! Du ska alltid följa åldersrekommendationen på förpackningen.

BabySemp-produkter med den tidigare designen kan finnas kvar i butik ett tag till. Om du använder BabySemp 3 från 9 mån och BabySemp 4 från 12 mån är det bara att följa åldersrekommendationen som står på förpackningen (precis som vanligt).
BabySemp ny design - ändringar

Undrar du något mer?

Vid frågor eller funderingar tipsar vi om att läsa våra frågor och svar om uppdaterade BabySemp-produkterna via länken nedanför. För andra frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss via konsumentkontakt >>.