Ingredienser till recept på ekologisk lasagne
Från 6 månader

Recept - Ekologisk lasagne 6 mån

Recensioner

(5 röster)

(5 röster)

Storfavoriten lasagne är en måltid som ofta går hem hos små barn. I detta recept gör vi en variant på lasagne med pasta och ekologiska rotfrukter. Perfekt när du vill bjuda på hemlagad barnmat! Från 6 månader och uppåt.

  • Tillagningstid
    30 min
  • Portioner
    4-5 portioner
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken.

  2. Skölj och hacka rotsellerin och morötterna. Lägg i en gryta tillsammans med löken.

  3. Fräs grönsakerna i lite matfett och tillsätt sedan krossade tomater, oregano och nötfärsen. Låt puttra.

  4. Mixa köttfärsen lätt till en önskad konsistens.

  5. Tillsätt mjöl och mjölk och blanda ner i köttfärsen. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt sedan osten.

  6. Koka upp paststjärnorna. Om du väljer en annan pasta än pastastjärnor, se till att klippa eller mixa pastan till en storlek som passar små munnar.

  7. Häll av kokvattnet och blanda ner pastan i köttfärsåsen.

  8. Servera lasagnen vid lagom temperatur.