Hemlagad ekologisk pasta med köttfärsås
Från 8 månader

Recept - Ekologisk pasta med köttfärssås 8 mån

Recensioner

(5 röster)

(5 röster)

Laga egen barnmat med vårt recept på ekologiskt pasta med köttfärssås. En omtyckt klassiker bland både vuxna och små! I detta recept gör vi en mild köttfärs på passerade tomater, rotfrukter och nötfärs. Enkelt, ekologiskt och gott! Receptet passar barn från 8 månader.

  • Tillagningstid
    30 min
  • Portioner
    4-5
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Gör så här

  1. Skala och finhacka morot, rotselleri och lök.

  2. Häll ner de finhackade rotfrukterna i en kastrull och tillsätt passerade tomater. Låt koka upp under lock.

  3. Under tiden kokar du pastastjärnorna i en separat kastrull enligt anvisningarna på förpackningen. Använder du spaghetti eller annan pasta med större bitar delar du dem i lagom stora bitar.

  4. Rör ner nötfärsen i kastrullen med rotfrukter och tillsätt kryddorna. Låt koka tills rotfrukterna är mjuka. Tillsätt sedan rapsoljan.

  5. Rör ner pastan i köttfärssåsen. Mixa sedan alltsammans med en stavmixer eller i en matberedare tills maträtten har en slät konsistens.

  6. Låt svalna och servera vid en bra temperatur för små munnar.