Header Baby - dad kissing baby

Svensk mjölk i BabySemp

BabySemps recept utgår från den senaste forskningen och är numera: den enda mjölksersättningen med mjölk från svenska gårdar, fri från palmolja och som vanligt fullpackad med den senaste svenska forskningen.

Svensk mjölk i BabySemp - Semper Barnmat

3 bra saker med svensk mjölk

Spelar det någon roll om mjölken är svensk eller inte? Det tycker vi. Här är tre viktiga anledningar till varför:

  1. Färsk mjölk Vi tillverkar mjölkpulvret från färsk, svensk mjölk och har bra koll på hela tillverkningskedjan.
  2. Korta transportavstånd Mjölken levereras från grannmejeriet, så transportavstånden kan inte vara kortare.
  3. Råvaror med hög kvalitet Svensk djurhållning har höga krav på både råvarornas kvalitet och djurens välmående.
Barn med förstoringsglas - Semper Barnmat

Varför vi på Semper jobbar så mycket med den senaste svenska forskningen?

Svensk forskning kring spädbarnsnutrition är världsledande. Därför tycker vi på Semper att det är viktigt att samarbeta med svenska forskare.

Läs mer

Unikt och uppdaterat recept

I april 2020 uppdaterade vi vårt unika recept för BabySemp.

Redan i april 2020 kunde du hitta BabySemp-produkterna med uppdaterat recept i butik. De nya recepten hade då blivit berikade med mer Omega 3, mer viktigt mjölkfett (istället för palmolja) och lanserades i en ny praktisk förpackning. Nu garanterar vi också att BabySemps hela pulversortimentet görs på mjölk från svenska gårdar.

Uppdateringen av receptet är  i enlighet med den nya EU-förordningen (2016/127). Förordningen innebär att BabySemp 1 får:

  • Ökat D-vitamin innehåll - 1,5 μg/100ml
  • Högre nivå av omega 3 fettsyran DHA – 14 mg/100 ml


Förordningen ställer inget krav på innehåll av omega 6 fettsyran ARA. BabySemp 1 kommer fortsatt bibehålla nuvarande ARA nivå – 6,9 mg/100 ml, då bröstmjölken innehåller både ARA och DHA Vi uppdaterar samtidigt receptet ytterligare genom att öka andelen mjölkfett från 28 till 35 procent.

Ökningen innebär inte bara att andelen naturligt MFGM (mjölkfettkulemembran) blir högre, det innebär också att vi helt kunnat utesluta palmolja samtidigt som vi behåller en hög andel palmitinsyra, som också finns i bröstmjölk.


För alla Sveriges barnfamiljer

Semper har varit en del av den svenska barnfamiljens vardag sedan 1939. Vi har sett barn födas, växa upp - bli stora och få egna barn. En viktig sak som vi har lärt oss under våra 80 år på den svenska marknaden är att familjer kan se ut på många olika sätt och att alla går igenom en unik resa. Därför ville vi passa på att låta några av våra familjer i Semperklubben dela med sig av sina historier.

Lilla Ellie - Semper Barnmat

"Vi fick köra med Facetime under förlossningen"

"Det var inte vad vi hade önskat oss. Vi hade så klart velat att Amir skulle vara med när hans dotter kom till världen. Men han fick inte sitt uppehållstillstånd i tid."

Läs familjernas berättelser