Bärpannkaka för barn från 6 mån
Från 6 månader

Recept - Bärpannkaka i ugn

Recensioner

(2 röster)

(2 röster)

Enkelt recept på ugnspannkaka för barn med tranbär och lingon. Servera som mellanmål och låt ditt barn upptäcka nya spännande smaker! Receptet från 6 månader ger lite mindre tuggmotstånd, medan pannkakorna för barn från 8 månader ger den lilla munnen lite mer att jobba med.

  • Tillagningstid
    40 min
  • Portioner
    ca 12 bitar
  • Svårighetsgrad
    Lätt
Spara receptet

Till barn mellan 6–8 mån:

  1. Sätt på ugnen på 180 °C.

  2. Mixa ihop allt till en slät smet i en mixer.

  3. Häll ut smeten i en ugnsform (ca 30x20 cm) med bakplåtspapper.

  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15–20 min. Känn med en sticka att pannkakan är färdigbakad.

  5. Låt svalna och skär i små rutor. Kan förvaras i kylskåp 1–2 dagar eller frys in rutorna.

    Tips! Toppa gärna plättarna med fruktpuré från t.ex. STEP-metoden.

Till barn från 8 månader:

  1. Sätt på ugnen på 180 °C.

  2. Mixa ihop alla ingredienser (utom bären) i en mixer till en slät smet.

  3. Häll ut smeten i en ugnsform (ca 30x20 cm) med bakplåtspapper. Strö på bären och rör runt lite med en gaffel.

  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15–20 min. Känn med en sticka att pannkakan är färdigbakad.

  5. Låt svalna och skär i små rutor. Kan förvaras i kylskåp 1–2 dagar eller frys in rutorna.

    Tips! Toppa gärna pannkakorna med fruktpuré från t.ex. STEP-metoden.

     

    Ett STEP-märkt recept!

    Våra STEP-märkta recept innehåller en stor mängd gröna ingredienser och är rika på smaker som är bra för små barn att träna på. Recepten är noggrant framtagna för att tillgodose barns behov av näring och för att göra liten påverkan på vår planet. Lär dig mer om STEP-märket och forskningen bakom >>