Semper välling

Vi är experter på välling och gröt!

Noll av tio barn är intresserade av näringsinnehållet i välling och gröt. Det är därför det är vi som gör dem! När du väljer välling eller gröt från Semper väljer du en pålitlig produkt berikad med alla de näringsämnen som växande barn behöver. Sa vi att den är god också?

En portion Semper välling eller gröt innehåller alla näringsämnen som ett växande barn behöver.
Semper välling

Inte vilken välling som helst!

Semper välling är ett superlivsmedel fullt av vitaminer, mineraler och järn. När barn är runt 4–6 månader behöver det järnförråd som barn föds med fyllas på. Då är vår järnberikade välling ett utmärkt komplement till ditt barns dagliga kost. Semper välling innehåller alla näringsämnen som ett växande barn behöver. Men det finns flera fördelar:

  • Välling passar när som helst under dagen, eftersom den är näringsmässigt komplett! 
  • Enkel att tillreda och kan drickas i flaska, pipmugg eller vanlig mugg.
  • Välling mättar bra, och paasar till godnattstunden. 

Läs mer om att börja med gröt och välling
test välling

Hur länge kan man äta välling?

Det finns ingen exakt ålder när det är rätt eller fel att sluta med välling, det är väldigt olika från barn till barn. En del barn äter det upp i skolåldern, framför allt till frukost. Välling är ett näringsrikt och bra alternativ till just frukost eller kvällsmellanmål. Den är berikad med vitaminer och mineraler, däribland järn, vilket kan vara svårt även för en del äldre barn att få i sig tillräckligt av från annan mat.

Fler frågor och svar om välling
Semper Gröt

Gröt, från morgon till kväll

När du serverar gröt från Semper kan du vara trygg med att den innehåller allt ditt barn behöver. Gröt innehåller massor av viktiga näringsämnen, vitaminer och mineraler som till exempel järn. Järn är väldigt viktigt för växande barn och eftersom den gröt du kan köpa i barnmatshyllan är järnberikad, uppmuntrar Livsmedelsverket att du serverar den till ditt barn. En portion Semper gröt täcker en tredjedel av barnets dagsbehov av järn. Men det finns flera fördelar:

  • Kan ätas när som helst, till frukost, lunch, mellanmål, middag eller kvällsmål.
  • De flesta barn älskar gröt för den goda smaken och konsistensen.
  • Innehåller fibrer som minskar risken för förstoppning.  
  • Kan serveras både varm och kall.

Barn som äter Semper gröt.

Berikad för barnets bästa

Den berikning som finns i Semper välling och gröt är speciellt utvald för att den är extra viktig för barns utveckling. De här vitaminerna och mineralerna hittar du i all gröt och välling från Semper.

Järn – Bidrar till en normal utveckling av barns intellekt. De första 4–6 månaderna har ditt barn ett eget järnförråd, men när det tar slut måste vi fylla på. Med järnberikad välling eller gröt till exempel!

Kalcium – Hjälper ditt barns skelett att växa som det ska. Vi vill ju att de där armarna och benen ska hålla i minst 80-90 år!

Jod – Viktigt för utvecklingen av nervsystemet och bidrar till barns normala tillväxt. Två deciliter Semper välling innehåller cirka en tredjedel av den mängd jod ditt barn behöver dagligen.

Vitamin D – Bidrar till immunförsvarets normala funktion och hjälper kroppen att ta upp kalcium. Vitamin D finns i kosten, men bildas också i huden när vi är i solen.

Upptäck Semper välling och gröt

Välbalanserad, mättande och anpassad efter barns behov. Vi är stolta över vår välling och gröt, och det finns många olika sorter att välja mellan.

Förälder blandar Semper gröt

Behöver man tillsätta extra fett i gröten?

Nej, generellt behöver man inte tillsätta fett i Semper grötar och vällingar, de innehåller nödvändigt fett. Däremot finns det barn som av olika anledningar behöver mer energirik mat, då kan man till exempel tillsätta extra fett.

Fler frågor och svar om gröt