Bebis som gäspar

Så hjälper magdroppar den lilla magen

Ibland kan magen och de goda tarmbakterierna behöva lite hjälp på traven. Det kan vara efter att ni har haft magsjuka i familjen eller att barnet ätit antibiotika. Då kan ni prova att ge Sempers Magdroppar eftersom de innehåller en god bakteriekultur.

Numera är det välkänt att det finns ett samband mellan immunförsvaret och de goda bakterierna i tarmen. Att ta hand om dessa bakterier lite extra kan hjälpa både din och ditt lilla barns hälsa.

Många gör detta utan att tänka på det - när de äter en varierad kost - där fibrer som finns i maten i sin tur blir näring för tarmbakterierna. Dessa fibrer kallas för prebiotika. Att tillsätta lite extra vänliga bakterier, så kallad probiotika, hjälper också magen att hålla sig i balans.

Sempers magdroppar är en oljelösning som innehåller just sådan bra bakteriekultur, den heter Lactobacillus reuteri Protectis och är en naturlig mjölksyrabakterie. Fem droppar ger hela 100 miljoner vänliga bakterier för magen.

Flaska Magdroppar med sked - Semper Barnmat

Magdroppar för hela familjen

Både ditt barn och ni föräldrar kan ta Sempers Magdroppar varje dag för att bygga upp en god bakterieflora i tarmen. Men det finns också några tillfällen när det är särskilt bra att ta magdropparna. Det är när de goda bakterierna i tarmen kan behöva lite extra hjälp. Exempelvis om ni har haft magsjuka, ska åka utomlands eller äter antibiotika. Daglig dos, oavsett ålder, är fem droppar en gång om dagen och det kan ges tillsammans med mat och dryck. Mjölksyrabakterien Lactobacillus reuteri Protectis uppfyller WHO-kraven för probiotika och har i vetenskapliga studier visat sig vara säker. Sempers Magdroppar går att köpa på de flesta apotek.

Sempers Magdroppar
Bebis tittar på sin mage

Då ska du använda Magdroppar

  • Till barn och vuxna för att bygga upp god bakterieflora i tarmen
  • Vid antibiotikabehandling
  • I samband med utlandsresor

7 vanliga frågor om Sempers Magdroppar

Jag undrar vilken dos som rekommenderas under antibiotikabehandling?

10 droppar rekommenderas under antibiotikabehandling, istället för den vanliga dagliga dosen på 5 droppar.

När på dygnet ska dropparna ges?

De kan ges när som helst, men undvik att ge dem tillsammans med antibiotikan.

Hur lång tid efter avslutad behandling ska dropparna ges?

Fortsätt gärna 2 veckor efter avslutad antibiotikabehandling

Ska vi ta Sempers Magdroppar med eller utan mat?

Ni kan ta Sempers Magdroppar tillsammans med mat eller dryck enligt instruktionen på förpackningen.

Hur kan laktobacillerna överleva i mage och tarm?

Lactobaciller (speciellt L. reuteri Protectis som finns i Sempers Magdroppar) är relativt tåliga mot lågt pH och gallsalter. I tunntarmen råder optimala förhållanden för L. Reuteri, det finns näring för lactobacillerna där och temperaturen ligger på ca 37 grader som är den temperaturen när de trivs bäst.

Kan vi ge dropparna på en sked, blanda i maten eller i drycken?

Det går jättebra! Men blanda inte med mat eller dryck som är varmare än 40 grader för då avtar effekten av bakteriekulturen.

Vad är skillnaden mellan Sempers Magdroppar och Sempers Magtabletter?

Både magtabletterna och magdropparna kan användas av både barn och vuxna, och båda produkterna har samma effekt. Magtabletterna rekommenderas dock inte till barn under 3 år. Dels på grund av att de är i tablettform och små barn kan inte tugga dem, dels för att de innehåller sötningsmedel som inte är tillåtet i produkter för barn under 3 år.

Mer läsning:

Läs mer om probiotika och prebiotika här

Läs mer om hur maghälsa och immunförsvar hänger ihop här