Asia föddes i hallen - Semper Barnmat

Aisa föddes i hallen

Pappa Adnan berättar:

Vi hade varit inne på sjukhuset men blivit hemskickade. Det var snöstorm ute så det tog ett tag för oss att ta oss hem. Jag gick och la mig i sängen men vaknade av att Seila skrek att det var dags att åka in igen. På tio sekunder var jag påklädd, men när jag kom till hallen sa hon att det var för sent. Jag drog av hennes byxor och på första krystningen så kom bebisens huvud. Allt gick så snabbt och det var total panik. Jag tog emot bebisen och gav den till Seila. Det var en sådan lättnad när hon började skrika.

Aisia - Semper Barnmat

"Jag tog fram massa saxar och knivar"

Det tog 20 minuter innan ambulansen kom och det var en väldigt lång väntan. Jag var så orolig. Hade vi gjort något fel? Seila sa att hon frös och jag sprang runt och tog alla täcken som jag hittade. Jag tog fram massa saxar och knivar för jag hade hört att man skulle klippa navelsträngen. Vi har lyssnat på inspelningen från SOS alarm, och det enda man hör mig skrika är ”ska jag klippa navelsträngen?” De svarar att jag kan vänta, men jag fortsatte att fråga samma sak.

Aisias familj - Semper Barnmat

"Det var lite hårt på golvet"

Seila var fantastiskt! Hon hade precis fött ett barn, men det enda hon sa när jag frågade hur hon mådde var att det var lite hårt på golvet. Det bästa ögonblicket var när ambulansen kom och vi inte behövde vara ensamma. Nu är vi en familj på fem och vi kommer alltid vara glada för att allt gick så bra, trots allt, när vi fick lilla Aisa.

Adnan 28 år, Seila, 27 år, Amar, 3 år, Dzana, 1 år och Aisa, 6 månader