En förlossning via Facetime - Semper Barnmat

Vi fick köra med Facetime under förlossningen

Mamma Linda berättar:

Det var inte vad vi hade önskat oss. Vi hade så klart velat att Amir skulle vara med när hans dotter kom till världen. Men han fick inte sitt uppehållstillstånd i tid.

Amit med familj - Semper Barnmat

"Blev kära på min systers bröllop"

Vi hade träffats några år tidigare på min systers bröllop. Han var bestman och vi blev kära. Jag förstod sedan att han var bror till min systers man. Det var lite konstigt, men vi inledde ett förhållande på distans. Han bodde i Iran och det var svårt för honom att få resa till Sverige, så vi träffades i Iran, i Turkiet och i Thailand.

Jag har alltid velat ha barn men hade PCOS (Polycystiskt ovariesyndrom), vilket innebär att du har många äggblåsor på äggstockarna. Jag hade blivit tillsagd att påbörja IVF om jag ville ha barn. Men så plötsligt plussade jag!

Lilla Ellie - Semper Barnmat

"Fick gå igenom graviditeten och förlossningen själv"

Vi gifte oss i Iran och ansökte om uppehållstillstånd, men det visade sig vara en väldigt lång process. Jag fick gå igenom hela graviditeten själv och även förlossningen och den första tiden med Ellie. Dagen då Migrationsverket meddelade att Amir får flytta hit var fantastisk. Lyckan att få vara ETT när man levt så stor del av sitt förhållande på distans är magisk. Vi är så glada att få dela alla ögonblick ihop. Vi vill ha fler barn längre fram och ser fram emot att kunna njuta av nästa graviditet och förlossning tillsammans.

Linda 26, Amir, 31 och Ellie, 1 år.