En familj på åtta - Semper Barnmat

Vi är en familj på åtta

Mamma Petra berättar:

Det var egentligen inget som vi hade planerat, att vi skulle bli en så stor familj. Men när jag blev förälskad i Emma så hade jag redan två barn och vi ville ha gemensamma barn. Vi bestämde att jag skulle bära första barnet eftersom jag var lite äldre. Vi gjorde flera misslyckade försök. Det kändes tungt och vi tänkte att nu gör vi ett sista försök.

En familj på åtta - Semper Barnmat

"På ultraljudet hände något oväntat"

På femte försöket blev det äntligen en bebis. Sen, på ultraljudet, hände något oväntat. Det visade sig att det inte bara var en – utan tre. Vi väntade trillingar. Det var en stor chock! Det märkliga i en sådan situation är att man direkt börjar tänka på det praktiska. Har vi plats i huset? Får vi plats i bilen? Som tur är hade vi köpt ett stort hus utanför Uppsala.

En familj på åtta - Semper Barnmat

"Så mycket kärlek och skratt"

Och efter trillingarna blev det ett barn till. För vi ville att Emma också skulle få uppleva att vara gravid. Det är en så otroligt häftig upplevelse. Kanske det bästa man får vara med om. Och det vill man inte ta ifrån en annan människa, även om vi inte hade tänkt att vi skulle bli så många. I dag är vårt liv minst sagt galet och det kan vara svårt att få livspusslet att gå ihop. Men samtidigt är det så mycket kärlek och skratt. När man kommer hem så ropar barnen mamma och vill kramas. Då har man inte tid att vara på dåligt humör.

Petra 40, Emma 30, Alva 16, Hampus 11, Alexandra, Melanie och Julia, 4 och Wilma 1 år