Mot alla odds - Semper Barnmat

Mot alla odds

Mamma Veronica:

Jag minns att jag stod och tittade på nyårsfyrverkerierna 2017 med tårfyllda ögon. Medan andra runt omkring hurrade och skålade kände jag sorg och uppgivenhet. Min make och jag hade två tunga år bakom oss fyllda med mycket smärta och krossade drömmar. Vi förlorade två flickor sent i graviditeten: Svea i vecka 22 och Hedda i vecka 27.

Alla Sveriges familjer - Semper Barnmat

"Hade nästan gett upp hoppet om att bli mamma"

Med plågsamma minnen och erfarenheter hade jag nästan gett upp hoppet om att någonsin bli mamma. Vad jag inte visste då, när jag stod och tittade upp på den tillfälligt färgglada vinterhimmelen, var att jag redan var gravid igen.

Nu stundade en lång väntan med mycket oro blandat med det där "livsfarliga" hoppet. ’livsfarliga’ hoppet. Sjukhuset, med en fantastisk läkare i spetsen, tog väl hand om oss ifrån början och hela graviditeten var mer eller mindre under lupp.

Alfred var beräknad den 16 september, men redan den 24 juni blev jag inlagd med akut havandeskapsförgiftning. På morgonen den 4 juli dök Alfreds och mina värden och man beslöt om kejsarsnitt, och drygt två timmar senare föddes miraklet! Han såg operationssalens ljus kl. 11.34 och vägde 1 134 gram!

Lilla Alfred - Semper Barnmat

Hög risk för allvarliga komplikationer

Han var frisk, men eftersom han var så liten fick han ligga på neonatalens intensivvårdsavdelning. Jag drabbades dessvärre av HELLP, en form av havandeskapsförgiftning, som innebär hög risk för allvarliga komplikationer. Jag var illa däran och vi separerades ett par dagar. Min make var hos Alfred dygnet runt och sedan dess har de ett ­ mycket starkt, speciellt band. Vi fick stanna drygt tio veckor på sjukhuset. Än i dag känns det overkligt att säga ’min son’! Vi är oändligt tacksamma för vår kämpe och vi älskar honom så mycket!

Veronica 40 år, Joakim 33 år och Alfred 9,5 månader