Framtidens goda matvanor börjar här

 

Kom i gång!

Vi hjälper dig!

Försöker du också skapa bra matvanor för framtiden?

Upptäck vår smakmetod, vår grönare barnmat med grönsaker, baljväxter samt våra nya STEP-recept, för dig som vill laga barnmat själv.

Nya Step-märkta recept!

Laga barnmat med mer grönsaker och rotsaker

Artikel

Tips till dig som ska laga STEP-recepten

Ta er vidare på smakresan och fortsätt laga grönare och mer smakrik barnmat med STEP-recepten. Nu finns nya STEP-märkta recept för nyfikna barn (och föräldrar) som vill upptäcka fler spännande, nordiska smakkombinationer. Recepten är uppbyggda med en metod som återkommer i alla recept, där vissa steg, mått och ingredienser är detsamma. När du gjort några recept och kommit in i hur recepten är utformade kommer tillagningen gå snabbare. Nu kör vi!

STEP-recept, puré med persiljerot, ärtor & krasse

Recept

Potatis, gröna ärter, persiljerot, morot och krasse

Fortsätt upptäcka spännande, nordiska smaker med STEP-recepten! Detta barnmatsrecept baseras precis som övriga STEP-recept på forskning om hur man får barn att äta mer grönsaker. Beroende på barnets ålder, och hur långt ditt barn kommit på sin matresa, kan portionsstorleken variera. Receptet kan därför räcka till mer än en måltid. Konsistensen varierar också beroende på ålder enligt receptet. Måltiden är noga näringsberäknad för att passa barn i de olika åldrarna.

STEP-recept, puré med palsternacka, tomat & havreris

Recept

Palsternacka, tomat, havreris, lax och dill

Fortsätt laga egen barnmat med STEP-recepten och prova denna fiskrätt med smak av palsternacka, dill och havre. Detta barnmatsrecept baseras precis som övriga STEP-recept på forskning om hur man får barn att äta mer grönsaker. Beroende på barnets ålder, och hur långt ditt barn kommit på sin matresa, kan portionsstorleken variera. Receptet kan därför räcka till mer än en måltid. Konsistensen varierar också beroende på ålder enligt receptet. Måltiden är noga näringsberäknad för att passa barn i de olika åldrarna.

STEP-recept, puré med rotselleri, kålrot & mathavre

Recept

Rotselleri, kålrot, mathavre, linser och persilja

Bjud ditt barn på en spännande smakkombination av rotselleri, kålrot och persilja. Detta barnmatsrecept baseras precis som övriga STEP-recept på forskning om hur man får barn att äta mer grönsaker. Beroende på barnets ålder, och hur långt ditt barn kommit på sin matresa, kan portionsstorleken variera. Receptet kan därför räcka till mer än en måltid. Konsistensen varierar också beroende på ålder enligt receptet. Måltiden är noga näringsberäknad för att passa barn i de olika åldrarna.

STEP-recept, puré med morot, potatis & färs

Recept

Morot, potatis, färs, pepparrot, dill och senap

Fortsätt laga barnmat enligt STEP och prova en ny maträtt med smak av pepparrot, dill och senap. Gott, hemlagat och med nordisk smak! Detta barnmatsrecept baseras precis som övriga STEP-recept på forskning om hur man får barn att äta mer grönsaker. Beroende på barnets ålder, och hur långt ditt barn kommit på sin matresa, kan portionsstorleken variera. Receptet kan därför räcka till mer än en måltid. Konsistensen varierar också beroende på ålder enligt receptet. Måltiden är noga näringsberäknad för att passa barn i de olika åldrarna.

Riktig mat, för barn

Upptäck Sempers sortiment inom barnmat, välling, gröt, dryck, mellanmål med mera. 

Se alla produkter

Omtanke i fokus

Barn som äter

Bli medlem i Semperklubben!

Signa upp för Semperklubben och få regelbundna utskick om barn och mat. Nyhetbreven skickas från att ditt barn fyllt 6 månader fram till 1-årsdagen. 

Till anmälan  >>

Skål med Sempers gröt och blåbär

Renare råvaror får du leta efter!

Barnmat styrs av en lag med mycket hårdare regler än för vanliga livsmedel. Det kallar vi barnmatskvalité. Det kräver såklart allra största noggrannhet från alla oss som tillverkar barnmat för de minsta. Och det tycker vi är bra!

Pappa på vallmofält med barn

Hur vi jobbar med hållbarhet

Vår mission är att ge matglädje åt våra konsumenter genom att ta tillvara det goda i naturen. Därför har vi också höga mål och ambitioner när det gäller hållbarhet samt socialt och etiskt ansvar. Läs om Sempers hållbarhetsarbete här.